Beszámoló: Erasmus+ projektnyitó konferencia

Beszámoló az ERASMUS + Köznevelési együttműködés a digitális módszerek és eszközök használatának támogatására Magyarországon és a szomszédos országokban elnevezésű, 2023-2-HU01-KA220-SCH-000170055 azonosítószámú projektben való részvételről

 

A VMPE-nek a magyarországi Oktatási Hivatallal közös projektben konzorciumi partnerként résztvevő munkatársai 2024. szeptember 27. és 29. közt részt vettek Budapesten az Erasmus+ programban megvalósuló „Köznevelési együttműködés a digitális módszerek és eszközök használatának támogatására Magyarországon és a szomszédos országokban” elnevezésű európai uniós projekt nyitókonferenciáján.

A három napos rendezvény első napján plenáris előadásokat hallhattak az Oktatási Hivatal szakembereitől, valamint a munkacsoportok szakmai vezetőitől. A második napon a 3 munkacsoport külön- külön szekció munkákat folytatott. Itt kidolgozták a projekt vállalásait, közös célokat, feladatokat határoztak meg, beszámoltak az eddig eredményekről, megalapozták a további közös munkát. A harmadik nap pedig a szekció munkák összegzése és bemutatása mellett, még újra plenáris előadásokat hallhattak neves szakemberektől.

A színvonalas szakmai munka mellett jutott idő a kikapcsolódásra, ünneplésre is. Az Oktatási Hivatal fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Müpában gálakoncerten vettek részt a pedagógusaink.

Írta: Kávai Bózsó Ildikó
résztvevő

A konferencia programja: