Versenyfelhívás: Kovács Sztrikó Zoltán Fizika-kémia Diákverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 2024. november 20-án 13 órai kezdettel Szenttamáson a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában megrendezi a vajdasági szintű XXIV. Kovács Sztrikó Zoltán Általános Iskolai Fizika-kémia Diákversenyt.

A verseny célja a diákok megismertetése és érdeklődésének felkeltése a természettudományok iránt, valamint a tehetségek felkutatása, a tehetségnevelés serkentése és támogatása.

A tanulók három korosztályban nevezhetnek be. Az első korosztály a 4. osztályba járó alsós diákok, másik kategóriába az 5-6. és a 7-8. osztályos diákok tartoznak.  A tanulók tudásszintjüknek megfelelő kísérleti jellegű vizsgálatokat végeznek el, illetve ennek a produktumát mutatják be a verseny napján. Dolgozhatnak önállóan vagy párban.  Főként fizika, kémia, biológia témaköréhez kapcsolódó kísérleteket várunk, amelyek műszaki, informatikai ismeretekkel is kiegészíthetőek.

A versenyre való bejelentkezés elektronikus úton történik, szükséges információk: a versenyre érkező diákok neve, osztály, iskola, helység, mentor neve, munka neve. Határideje november 15. A kért információkat az aniko.kanyo92@gmail.com címre várjuk.

A verseny napján, a diákok szakbizottság előtt mutatják be a kísérleteiket, valamint egy plakátot hoznak magukkal, ami a témájukról egy kis ismertető. Emellett a verseny napjáig elektronikus formában várunk egy 4 oldalas word dokumentumot, amelyben bemutatkozik a versenyző, leírja, hogy miért választotta ezt a témát, valamint a kísérlet menetét, illetve az ehhez szükséges eszközök, anyagok leírását, eredményét.  A munka képeket is, grafikonokat is tartalmazhat.

Témaötletek: Kémia a konyhában, Oldatok, Fény, Keverékek, Mozgás, Indikátorok, Gyógynövényt tartalmazó házi készítmények, Egyéb, szabadon választott téma 

Minden versenyző és felkészítő tanár megfelelő oklevélben részesül. A legjobban teljesítő diákok jutalomkiránduláson vehetnek részt.

Bővebb információ a verseny szervezőjétől, Ortó Kanyó Anikótól kapható, a 0649700167 telefonszámon.

A verseny támogatója: