A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 2016 évi nyári továbbképzéseinek időpontjai és helyszínei:


Dátum

Téma

Helyszín

2016. július 11-15. 

Természettudományi szekció

Fizika-kémia-biológia tanári és osztálytanítói továbbképzés a természettudományos műveltség fokozása céljából.
24 órás képzés.
Főszervező: Muhi Béla
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
központi épület,
Újvidék, Ćirpanov u. 54.

2016. július 11-15. 

Történelem és magyarság

Magyar nyelvi, történelmi és kulturális továbbképzés tanároknak, osztálytanítóknak.
24 órás képzés
Főszervező: Dulka Andor
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
telepi épület,
Újvidék,
Bogdan Šuput u. 16.

2016. július 18-22. 

Osztályfőnöki program

Pszichológiai-pedagógiai továbbképzés tanároknak, osztálytanítóknak.
24 órás képzés
Főszervező: Muhi Gabriella
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
központi épület,
Újvidék, Ćirpanov u. 54.

2016. július 18-22. 

„Tapasztald, hogy továbbadhasd!”

Környezetnevelési és környezetvédelmi szakmai és módszertani továbbképzés osztálytanítók, óvónők és biológia szakos tanárok, illetve környezeti neveléssel is foglalkozó pedagógusok részére.
24 órás képzés
Főszervező: Bertalan Zsuzsanna
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
telepi épület,
Újvidék,
Bogdan Šuput u. 16.


FELHÍVÁS JELENTKEZÉSRE

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is meghirdeti az Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) pedagógus továbbképzést. Négy, 24 órás továbbképzést szervezünk július 11-15-e és 18-22-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2016. július 1.

A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek. Az előadásokat rendre megbeszélés, illetve vita követi. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, a többiek gyakorló pedagógusok. Korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is. Az előadások különböző témái kapcsán hallgatóink első kézből értesülnek egy-egy tárgykör időszerű állapotáról, megismerik az új törekvéseket, kutatási irányokat, új szakszavakat, oktatási módszereket.

A továbbképzés részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is tervezünk. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A látogatók rendelkezésére áll a diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Újvidék, Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete. A részvételi díj vajdaságiaknak 1200 dinár, amit a helyszínen lehet fizetni. A határon túliaknak a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni. A résztvevőket vasárnap estétől fogadjuk.

Jelentkezni a következő lap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE>>

A kitöltött jelentkezési lapot küldjék el egyesületünk levelezési címére ( VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia ), vagy elektronikus formában a villámposta címünkre ( nsvmpe@gmail.com ). A borítékot, illetve az e-mail tárgyát kérjük jelöljék meg „ANYA jelentkezés” felirattal. További információkért érdeklődjön a +381 (0) 21 548259-es telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.


A 2015 ÉVI XV. APÁCZAI NYÁRI AKADÉMIA HONLAPJA>>

VISSZA A FŐOLDALRA>>